top of page
PATOareena_11.3.KOLME_Striimi.jpg

Kaikki liput 7€

Tallenne ostettavissa osoitteesta live-events.fi/vod

 

Kesto n. 1 h 15 min

 

Yhteistyössä:

Työväen Näyttämöiden Liitto ry

Nuori Näyttämö - TNL

Kouvolan Teatteri

Pato Klubi / Amanda Kareenkoski ja Vesa Parvinen

Toimintavoima / Piia Kleimola

Pohjois-Kymen Kasvu ry

Mikä? Teatteri

Mediaosuuskunta Shadow Camera

 

https://tnl.fi/nuorinayttamo/

@nuorinayttamo

@hfl_company

@matiashfl

tanssi (2).jpg
tanssi3 (2).jpg

Kolme -näytelmätallenne

Matias Husgafvel ja HFL Company esittävät yhteistyössä Pato Areenan ja Kouvolan Teatterin kanssa, näytelmän nimeltä Kolme!

 

Työryhmä

Käsikirjoitus: Harriet Braun

Suomennos: Jukka-Pekka Pajunen

Sovitus ja ohjaus: Matias Husgafvel

Apulaisohjaaja: Viivi Mauno

Äänisuunnittelu: Matias Husgafvel ja Ilona Huttunen

Koreografiat: Eetu Niittymäki ja Ada Rauhanoksa

Rooleissa: Viivi Mauno, Anduena Canhasi, Matias Husgafvel,

Olivia Carpelan, Sisu Laitinen, Oona Sailio ja Inka Jokela

Muusikko: Ilona Huttunen

Tekniikka ja nauhoituksen toteutus: Heidi Koskinen-Järvisalo ja Pyry Leppälä

 

Tekstin lähtökohta on kirjailijan omissa nuoruuden päiväkirjoissa ja havainnossa siitä, miten valtava kuilu hänen teini-ikäisen itsensä sosiaalisen roolin ja sisäisen kokemuksen välillä oli. Mitä esittää /mitä tuntee olevansa. Tähän liittyi valtavasti itsetarkkailua ja ahdistusta. Syvemmällä tasolla teksti käsittelee nähdyksi tulemisen tarvetta, tätä käsitellään teinien orastavien rakkaussuhteiden kautta. Näytelmän lämmin ja tosi viesti on, että nähdyksi ja rakastetuksi voi tulla, kun vain uskaltaa ilmaista omaa totuuttaan, eikä jää kiinni sosiaalisiin peleihin ja peileihin liikaa.

 

Ja vielä selkeämmin, näytelmä kertoo nuoruudesta, rakkaudesta ja nähdyksi tulemisen tarpeesta.

 

Matias Husgafvel on yhdessä työryhmänsä kanssa sovittanut englantilaisen eturivin näytelmäkirjailijan, Harriet Brownin upouuden näytelmätekstin tanssilliseksi ja visuaaliseksi kokonaisuudeksi! Syksyllä 2020 Husgafvel loi ryhmän nimeltä HFL Company osana Työväen Näyttämöiden Liiton Nuori Näyttämö -hanketta. Hankkeen tarkoituksena on tuoda näytelmiä ja näytelmäkirjailijoita lähemmäs nuoria. Lastenteatteria on pilvin pimein, mutta kunnolliset nuorille suunnatut näytelmät ovat vähissä. HFL Companyssa nähdään kouvolalaisia kokeneita nuoria näyttelijöitä.

 

Ohjaajan sana

Minulla on ollut etuoikeus työskennellä mahtavien ja osaavien nuorten kanssa syksystä lähtien. Omat haasteensa näytelmän työstämiseen toi koronan lisäksi se, että tulin harjoituksiin Tampereelta asti. Kaikesta huolimatta olen ylpeä näytelmästä ja venymiskykyisestä työryhmästämme. Kolme -näytelmä on toinen ohjaustyöni. Keväällä 2019 käsikirjoitin ja ohjasin Suomessa vuoden festivaaleiksi valitulle Kuulas-lastenteatterifestivaaleille näytelmän nimeltä Merirosvot vs. Ninjat. Uusi näytelmäni on täysin erilainen.

Haastavan ajan keskellä olemme saaneet hienon kokonaisuuden aikaan. Vaikka näytelmän varsinainen kohderyhmä onkin yläaste- ja lukioikäiset nuoret, sopii näytelmä koko perheelle. Olemme rakentaneet näytelmää sen pohjalta, että emme tee vakavaa taidetta, vaan helppoa ja viihteenomaista sekä samaistuttavaa teatteria. Näytelmä oli alun perin pelkkään dialogia ja puhetta. Halusin tuotantoon jotain omaa maustetta ja näkökulmaa, joten päätin tuoda näytelmään kevennyksenä tanssia ja livemusiikkia! Tunteita käsitellään kohtausten väleissä tanssien ja liikekielen avulla. Koreografimme ovat helsinkiläisiä tanssiopiskelijoita ja he ovat luoneet näytelmään näyttävät tanssinumerot.

Halusin näytelmän olevan siis myös kevyt, vaikka kohtauksissa onkin paikoittain isoja ja vaikeita aiheita liittyen nuorten tuntemuksiin ja tunteisiin. Näytelmästä huokuu kuitenkin ilo ja lupaan, ette naurun hetkiä löytyy katsojille taatusti!

Kun saimme kuulla, ettei maaliskuulle suunnitteilla ollut ensi-ilta toteudukaan, emme tästä lannistuneet! Päätimme kuvata näytelmän nauhalle, ettei iso ylpeydenaiheemme valuisi koronan takia kokonaan hukkaan. Nauhoitteesta tuli laadukas osaavan kuvausryhmän toimesta!

Mukavia katseluhetkiä ja voimia jokaiselle kevääseen!

                                                                     Matias Husgafvel, ohjaaja

 

bottom of page